5 gedachten over “verkiezingsprogramma korte versie”

 1. Waar staat Nieuw Lisse met betrekking tot de Lissese voedselbank?
  Uit het stuk in het Leidsch Dagblad van 12 maart j.l. komt de uitspraak van Rob Veldhoven: “Het ligt gevoelig om te zeggen: jullie moeten het zelf uitzoeken, maar in feite is het wel zo” bepaald niet sociaal over. Ik mag hopen dat de mythe dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank met wat ondersteuning zichzelf hier weer uit kunnen werken inmiddels wel ontkracht is.

  Met vriendelijke groet,
  Sjaak Wiessner

  1. Geachte heer Wiessner, Beste Sjaak,

   De opmerking van Rob in het Leidsch Dagblad betreft het standpunt van de voedselbank dat de gemeente een pand voor ze beschikbaar moet stellen.

   De gemeente steunt de voedselbank door hen te faciliteren en zoeken gezamenlijk naar mogelijkheden. Dat is waar Nieuw Lisse ook achterstaat.

   Wij zeggen zeker niet zoek het zelf uit maar verwachten een gezamenlijkheid in zoeken naar oplossingen. Dat is een andere insteek. De wens van de voedselbank voor een eigen gebouw in Lisse beschikbaar gesteld door de gemeente is wat ons betreft niet haalbaar.

  1. Geachte heer vd Velden,

   De extra brug zien wij ergens aan de Poelpolder kant. Gezien de geplande bouw bij Dever, Geestwater Zuid en de bouw in Lisserbroek is het meest logische in het verlengde van de 2de Poellaan. Het ingewikkelde in deze is dat de brug door Noord-Holland gerealiseerd moet worden en dat de weg ergens op een provinciale weg aangesloten moet worden (Zuid-Holland).

   We zijn dus afhankelijk van wat beide provincies gaan beslissen. En waar de weg dan precies komt te liggen.

   Op initiatief van gemeente Haarlemmermeer zijn meerdere gemeenten in Noord- en Zuid-Holland met een gezamenlijk statement naar de provincies gegaan om de ontsluiting van zowel de Haarlemmermeer en de bollenstreek te verbeteren.

   Dus om een exacte locatie aan te geven is nu nog niet mogelijk.

   Met vriendelijke groet,
   Cor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.