Trots op de Bollenstreek

We realiseren ons niet altijd dat wij in de Bollenstreek in een ongeëvenaard mooi stukje Nederland wonen. Straks in het voorjaar natuurlijk tussen de prachtig kleurende en geurende velden met bloeiende bolbloemen. Dat hoef ik u niet te vertellen. Maar wat heeft de streek te bieden in die andere maanden? Veel! Want midden in de drukke Randstad, wonen we toch met ruimte en groen om ons heen. Wat let ons dus om ook in deze wintertijd te genieten van de Bollenstreek?

Buitenland
In een vakantieperiode trekken veel inwoners naar het buitenland of naar een van de andere mooie streken in ons eigen land. Dat snap ik wel; we willen even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en er even helemaal uit zijn. Maar wat doet u in uw overige vrije tijd? Geniet u dan ook van al het moois dat Lisse en onze streek te bieden hebben?

Winterwandelen
Ik ben benieuwd of u weet dat onze streek 150 kilometer aan wandelroutes heeft. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, wandelen kan natuurlijk altijd! Zelf doe ik het ook graag. De routes gaan door weilanden, bollenvelden en met trekpontjes steek je het water over waar nodig. De routes zijn heel leuk als je de omgeving verder wilt verkennen en eens op een heel andere manier wilt beleven.

Fietsen
Goed aankleden en gaan. Fietsen kan overal, altijd en naast leuk is het ook een gezonde bezigheid. Je bent lekker buiten en je ziet nog eens wat. Daarom ben ik trots op het fietsknooppuntennetwerk. Bij het station van Lisse is trouwens een toeristisch overstappunt: een knooppunt waar verschillende fiets- en wandelroutes samenkomen. En vlak daarbij ligt de Leidsevaart: onderdeel van een heus sloepennetwerk. Maar ik geef toe, daarvoor is het wel wat frisjes in deze tijd van het jaar.

Nog veel meer
Regelmatig hoor ik: ‘Goh… hebben we dat ook in Lisse? Dat wist ik niet!’. Ik noem kinderboerderij De Poelepetaat bij kasteel Keukenhof, de Tuin der Zinnen bij Dever, het laarzenpad en de dijkwandeling. En recenter: de route ‘entente florale’, de route die de jury van de verkiezing tot groenste gemeente heeft afgelegd. De verkiezing die Lisse heeft gewonnen, zoals u natuurlijk weet.

Jaarrond aantrekkelijk
U ziet, het hele jaar door is het hier de moeite waard. Toch kan het altijd beter. Samen met de andere Bollenstreekgemeenten wil Lisse daarom kijken hoe we de streek nog aantrekkelijker kunnen maken voor alle inwoners én voor toeristen en dagjesmensen. Heeft u daar ideeën voor? Mail mij gerust!

Cees Ruigrok, c.ruigrok@lisse.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.