Sinterklaas is een feest voor iedereen

Na een paar spannende weken voor de kleintjes, is het dan eindelijk pakjesavond. Zoals de laatste jaren steeds het geval is geweest, was er ook nu weer de nodige discussie of Piet nu zwart, groen, geel, oranje of blauw moet zijn. Zelfs nieuwe termen als Veegpiet en Regenboogpiet kom je tegen. De meest recente die ik las, is Glitterpiet. Piet kan blijkbaar vele gedaanten aannemen anno 2017. Tot een paar jaar geleden was de kleur van Piet echter nooit een punt van discussie. Vooral in de grote steden en hier in het westen van ons land is dat nu heel anders. Gelukkig speelt het in Lisse nauwelijks.

Kinderfeest

Sinterklaas is een kinderfeest. Voor kinderen is het een prachtige tijd. Wat zit er in mijn schoen? Welke cadeautjes komen er uit de zak van Sinterklaas? Komt hij naar school? Voor ouders is er niets mooiers dan de verwachtingsvolle gezichtjes ’s morgens bij de gezette schoen of bij het openmaken van de cadeautjes. En als volwassene denk je nog geregeld terug aan hoe je het zelf hebt beleefd als kind. Dát is waar Sinterklaas om draait. Laten we dat als grote mensen niet bederven met hoogoplopende discussies.

Lisse

De Sinterklaasfestiviteiten in Lisse beginnen elk jaar met de intocht. De goedheiligman komt dan per boot aan in de Ringvaart en verwelkomt de kinderen in de Kanaalstraat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de winkeliers. Zij zorgen er elk jaar voor dat de aankomst een feestje is. En dat trekt natuurlijk ook weer bezoekers naar de winkels. De feestverlichting in de straten draagt bij aan de sfeer in de Sinterklaasperiode. Net als de extra mooi ingerichte etalages. Lisse is een en al gezelligheid zo in november en december. Mooi om te zien.

Gemeente als Sinterklaas

Doet de gemeente iets aan Sinterklaas? Het antwoord in letterlijke zin is nee… maar we zijn als gemeente wel jaarrond op allerlei manieren bezig voor onze inwoners. Denk aan het vuilnis ophalen, onderhoud aan wegen en sportparken, groenvoorziening, vergunningen verlenen, subsidie verstrekken en nog veel meer. Daar betalen we toch met z’n allen voor zult u zeggen! Dat is natuurlijk helemaal waar. Onze uitdaging als gemeente is daarom om u waar voor uw geld te geven en zelfs nog iets meer als het kan. Daar doen onze ambtenaren elke dag opnieuw hun best voor. En met plezier!

Heerlijk avondje

Vandaag viert u misschien wel net als ik met kinderen en kleinkinderen Sinterklaas. Wij maken er steevast een heel gezellige avond van en ik hoop alle Lissers ook. Ik stel voor dat we in deze tijd de sfeer, de spanning en de blijheid uit onze kindertijd koesteren. Laten we deze dagen niet langer vervuilen met discussiëren, maar gewoon genieten. Het is een feest voor iedereen.

C.Ruigrok@lisse.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.