Roeien met de riemen die je hebt

Roeien met de riemen die je hebt

 

We zijn in Lisse trots op ons verenigingsleven. Lisse heeft heel veel actieve en betrokken (sport)verenigingen. Veel van deze verenigingen hebben niet alleen een lokale functie, maar vervullen ook een regionale functie. Ze dragen met hun activiteiten bij aan de gezondheid en ontwikkeling van onze inwoners en aan de leefbaarheid en levendigheid in Lisse. Zo ook de roeivereniging en de kanovereniging.

 

Roeivereniging Iris

 

Recent is de nieuwe accommodatie van de roeivereniging aan de Greveling opgeleverd. Roeivereniging IRIS heeft met financiële ondersteuning van de gemeente en met veel zelfwerkzaamheid van de leden een nieuwe accommodatie gerealiseerd. Deze bestaat onder andere uit een botenloods, sanitaire voorzieningen, verenigingsruimte en krachtruimte. Om binnen de financiële middelen te blijven, heeft de roeivereniging gebruikgemaakt van gerecyclede materialen; een deel van de houten sportvloer uit sporthal Meerzicht is gebruikt als vloer voor de kantine en er zijn deuren gebruikt uit het oude Rustoordgebouw. Roeivereniging IRIS is door de komst van de nieuwe accommodatie klaar voor de toekomst. De vereniging kan nu verder groeien.

 

Kano Vereniging Lisse

 

De kanovereniging was gehuisvest aan de Sportlaan, naast de inmiddels gesloopte sporthal Meerzicht. Het Sportlaangebied, nu bekend als De Waterkanten, wordt her ontwikkeld en om die reden moest voor de kanovereniging een nieuwe locatie gezocht worden. Na een lange zoektocht is die locatie gevonden bij de jachthaven. Net als de roeivereniging zal met heel veel zelfwerkzaamheid van de kanovereniging een nieuwe accommodatie gerealiseerd worden. De zelfwerkzaamheid en betrokkenheid van beide verenigingen is heel kenmerkend voor het verenigingsleven in Lisse en daar mogen we trots op zijn.

 

Lisse vanaf het water

 

Overigens, het is ontzettend leuk om de Bollenstreek vanaf het water te bekijken! Dieren, bouwwerken en begroeiing vanaf het water zien, zorgt letterlijk voor een heel andere invalshoek. Je ziet dingen die je anders niet opvallen en ook foto’s krijgen een heel eigen karakter. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen om bijvoorbeeld eens op de website van de kanovereniging te kijken naar alle mogelijkheden om in ons dorp het water op te gaan. Dan beleef je onze mooie streek eens op een heel andere manier.

 

Trots

 

Nog even over die riemen. Als gemeente hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van goede en eigentijdse accommodaties voor deze watersportverenigingen. Wat hierbij het succes bepaalde, was echter ook de inzet, betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van de verenigingen zelf. Al die dingen zijn van groot belang omdat de financiële mogelijkheden van de gemeente beperkt zijn. Ook wij moeten namelijk roeien met de riemen die we hebben.

 

Cees Ruigrok