foto van Tiny Houses in Alkmaar

project Tiny Houses Lisse

foto van Tiny Houses in Alkmaar
Tiny Houses in Alkmaar

 

Participatie is een speerpunt van Nieuw Lisse. Na diverse avonden over dit onderwerp is er een raadswerkgroep participatie samengesteld. Naast het, in mijn beleving, grootste participatietraject “de omgevingsvisie” zijn er nog een aantal onderwerpen benoemd.

Een van die onderwerpen is “Tiny Houses” waar ik als commissielid met twee andere raadsleden mee aan de slag mag gaan. Hier begint de zoektocht met als doel het realiseren van Tiny Houses in Lisse. Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?

Om dit vraagstuk helder te krijgen hebben we samen met de projectbegeleider een aantal randvoorwaarde opgesteld. Minimale voorwaarde die wij belangrijk vinden om mee te geven aan geïnteresseerden voor een Tiny House. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld: duurzaam in zowel bouw als gebruik , voor inwoners van Lisse , autovrij. Maar ook in welke vorm gaan we de grond uitgeven en misschien wel de belangrijkste vraag WAAR?

Om het animo voor Tiny Houses te peilen zijn er diverse evenementen georganiseerd. Zo is er o.a. een inspirerende avond met sprekers en een informatiemarkt gehouden en zijn we met een groep geïnteresseerden gaan kijken bij Tiny Houses in Almere en Alkmaar. De volgende stap is het college vragen om een locatie te zoeken voor dit project. Deze vraag liet zich niet makkelijk van een antwoord te voorzien en leek het lange tijd dat dit project stil lag.

Tot nu. Er is een beoogde locatie, een hele mooie ook. Een plek waar een andere vorm van bebouwing niet voor de hand ligt.

Hoe nu verder? Geïnteresseerden en omwonenden informeren. Weer een spannende stap in dit traject, een traject vol leermomenten voor ons. Door het uitbreken van het corona virus wordt dit contactmoment anders vorm gegeven dan we op voorhand met elkaar hadden bedacht. Na het sturen van een brief aan omwonenden en geïnteresseerden, maken we ons nu op voor een Webinar.  Wij kijken hier naar uit en zijn benieuwd naar de reacties.

Met als stip op de horizon gerealiseerd in 2022, zijn we qua tijd halverwege. Met deze Webinar voelt het als een grote stap voorwaarts.

Op naar de eind streep!

 

Cor de Groot

Nieuw Lisse

2 gedachten over “project Tiny Houses Lisse”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.